קציצות בשר וסולת ברוטב – מתכון מותאם לשיטת ה-30

3.8
(31)

קציצות בשר וסולת ברוטב אדום מותאמות לשיטת ה-30

מתכון מדהים לקציצת בשר ואורז ברוטב אדום.
אורז, בשר טחון רזה ועוד דברים טובים ומשביעים, למנה עיקרית מנצחת.
המתכון הזה רץ ברשת ובטלוויזיה כבר המון זמן והייתי חייבת להמציא את המתכון מחדש רק מותאם לשיטת ה-30
המתכון בהשראת מתכון הגמר של מסטר שף של יהודה עמר

עכשיו קציצות בשר וסולת אליפות מותאמות לשיטת ה-30
לקבוצת הפייסבוק של שיטת ה-30 – לחצי כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 3.8 / 5. כמות הצבעות 31

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print

זמן הכנה

60 דקות

דרגת קושי

מנות

4

מצרכים

קציצות

חצי קילו בשר טחון רזה
תפו”א בינוני
בצל קצוץ דק
חצי כפית בהארט
חצי כפית אגוז מוסקט
פטרוזיליה קצוצה(לא חובה)
1/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס אורז (לא מבושל)
ביצה
כוס סולת

רוטב

כף שמן זית
1 עגבניה
2 כפות פפריקה
פלפל שחור
מלח
3 כוסות מים

אופן ההכנה

קציצות 

מגרדים תפו”א בקערה

מוסיפים את האורז, הבצל הקצוץ והפיטרוזיליה הקצוצה

מוסיפים את התבלינים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הבשר טחון ומעבדים עם הידיים עד עירבוב אחיד

יוצרים קציצות, טובלים בביצה ולאחר מכן בסולת

שמים בקערית כף שמן זית, מורחים על הידיים מעט כל פעם ומשמנים את הקציצות תוך כדי סידור צורת הקציצה

אופים בסיר טיגון ללא שמן על 180° כ- 3-4 דקות (או בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 10 דקות)

רוטב

טוחנים את העגבניה עם כוס מים ומוזגים לסיר רחב

 מוסיפים את שארית המים,השמן והתבלינים ומערבבים

מניחים את הקציצות ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור.

מידי פעם יוצקים מהרוטב מעל הקציצות

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

2

מנות פחמימה

4

מנות מוצרי חלב

0

ביצים

1

טיפים, ווריאציות וכמויות

  • המתכון מכיל 4 מנות פחמימה ו-2 מנות שומן, ניתן לאכול 4 קציצות על חשבון מנת פחמימה וחצי מנת שומן
  • הבשר שאנו משתמשים בו הוא בשר בקר רזה, תוכלו לראות את רשימת הנתחים המותרים בשיטת ה-30 בקישור הזה
הירשמי
דווח על
guest
2 תגובות
הכי ישן
הכי חדש המדורגים ביותר
פידבקים
הצג את כל התגובות
מלכה סמית

מדוע כל כך הרבה פחמימות, גם אורז, גם תפוח אדמה וגם סולת???

אופיר סהר

זה לא חשוב כמה סוגים של פחמימה יש, את צריכה להסתכל על כמות מנות הפחמימה בכל המתכון ולהתנהל לפי זה,
במתכון הספציפי הזה יש בסך הכל 4 מנות פחמימה, תעשי את החשבון שלך כמה מותר לך לפי עקרונות השיטה ותתנהלי לפי זה.
הקציצה מאוד טעימה ולא שווה להחסיר מרכיבים מהמתכון.

x

הירשם

שכחתי סיסמה