זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

4.9
(42)

שקשוקה – המאכל הכי ישראלי שיש

מתכון מותאם לשיטת מירב סהר – לארוחה זריזה וטעימה שכולם אוהבים.

וכמובן שחייב קצת לחם בצד.

למתכוני לחמים ולחמניות

וריאציה נוספת של השקשוקה ניתן למצוא כאן
לקבוצת הפייסבוק של שיטת ה-30 – לחצי כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 4.9 / 5. כמות הצבעות 42

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

מצרכים

4 ביצים
2 עגבניות
קופסה רסק עגבניות ללא סוכר
1 פלפל חריף (לא חובה)
3 פטריות
4 שיני שום
מלח
פלפל
פפריקה
חצי כוס מים

אופן ההכנה

חותכים את העגבניות והפטריות שמים במחבת ומוסיפים את כול המרכיבים למעט הביצים
מבשלים הכול עד המרקם הרצוי ומוסיפים את הביצים

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

מנות פחמימה

מנות חלב

ביצים

4

לכמה לחלק?

כמה ניתן לאכול?

4
המתכון הוא חינמי למעט הביצים, המנה היומית המותרת של ביצים עפ"י השיטה היא 2. ניתן לשחק עם מידת העשיה של הביצה לפי הטעם. למי שלא אוהבת את קליפת העגבניה ניתן לשים במים רותחים כ-5 דקות והקליפה תצא בקלות.

הצעת הגשה

עם שקשוקה הכל הולך, אז תפליגו עם הדמיון ותוסיפו כל תוספת שעולה על דעתכן, תוספות אפשריות – טונה, גבינה צהובה/בולגרית, כבד, בשר טחון… הבנתן את הרעיון.
רצוי להגיש עם לחמניית כוסמין
הירשמי
דווח על
guest
0 תגובות
הכי חדש
הכי ישן המדורגים ביותר
פידבקים
הצג את כל התגובות
x

שכחתי סיסמה

דילוג לתוכן