עוגת אגוזים של מירב סהר

4.5
(8)

עוגת אגוזים / מירב סהר

אם את מכורה לטעם האגוזי הנפלא
לשילוב החלבי הזה שבאגוז ובקצפת או בכלל בעוגות אגוזים – זה המתכון המושלם בשבילך!

בארוחת שישי בבית הורי יש לי תפקיד. תמיד אני אכין את הקינוחים. אם זה כדורי אלפחורס או חטיפי בוטנים ושוקולד או שדווקא עוגה.
השישי הראשון שלאחר פסח, השבוע הזה שבו היצירתיות של כל אחת ואחת באה לידי ביטוי בחלת המפתח המפורסמת, לעוקביי בפייסבוק ובאינסטגרם – שבוודאי ראו החלטתי לעשות משהו יצירתי נוסף.
כמובן שזה היה בנוסף לעוגת מפתח לפרנסה טובה (חייבת לשבח את בעלי אופיר שהכין בצק מושלם מקמח כוסמין מלא לחלה).

אז זרקתי כמה שילובים ועשיתי כמה ניסיונות והגעתי למתכון המהמם הזה!
המחמאות על העוגה הגיעו מכולן, באמת שהיא הייתה טעימה מאוד. אבל.
אוי, אבל! ביום שבת בבוקר, קמתי, הכנתי לי את הנס קפה שלי ולקחתי לי חתיכה.

וואו. פשוט וואו! עוגת אגוזים חלומית. לא פחות.
הקרם השתלב כל כך טוב עם הבסיס של העוגה. הסינרגיה בינהם בפה פשוט ממיסה!

מהעוגות האלו שחברה שולחת לך ואמרת לך

שמעי, את זה – את חייבת לנסות

ומה איתך? כבר ניסית?

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 4.5 / 5. כמות הצבעות 8

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print

זמן הכנה

50 דקות

דרגת קושי

מנות

20

מצרכים

מרכיבי בסיס עוגת אגוזים

2 כוסות חד”פ קר קמח שקדים (מקביל ל-10 כפות)
2 כוסות חד”פ קר אגוזי מלך טחונים
4 כפות ממתיק
כף תמצית וניל
חצי שקית אבקת אפיה
כוס חלב / מים
4 ביצים

מרכיבי הקצפת לעוגת אגוזים

כוס חלב 1%
2 קופסאות גבינה לבנה קטנות (סה”כ 500 גר’)
1 אינסטנט פודינג טוסו לל”ס

אופן ההכנה

בסיס עוגת אגוזים

מערבבים את כלל המרכיבים בקערה: 10 כפות קמח שקדים, 10 כפות אגוזי מלך טחונים, 4 כפות ממתיק, חצי שקית אבקת אפיה ועושים עירבוב קל בעזרת כף לכל המרכיבים היבשים.
לאחר מכן, מוסיפים את המרכיבים הרטובים של עוגת האגוזים: 4 ביצים, כוס חלב או כוס מים וכף תמצית וניל.
חשוב לשים לב שהחלב הינו 1%.
לאחר העירבוב, יוצקים לתוך תבנית עגולה בקוטר 24 מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° טורבו למשך 15 עד 20 דקות.
לאחר שנאפה, מוציאים את המילוי של עוגת האגוזים (ממש יוצרים מן תבנית מהעוגה עצמה ומניחים בצד להתקררות)

הכנת הקצפת והרכבת עוגת האגוזים

מקציפים את כלל המרכיבים עד לקצפת יציבה.
לאחר שמילוי עוגת האגוזים התקרר, מפוררים בעזרת מזלג ומוסיפים לקציפה, למעט חלק קטן שנשמור בצד (אל תדאגי, אנחנו נשתמש בו אחר כך)
לאחר שהוספנו לקציפה, כעת נערבב עוד טיפה וניצוק את הקציפה לתוך תבנית העוגה שיצרנו קודם לכן.
מעל נפזר ונקשט מהחלק הקטן ששמרנו לנו (של המילוי). ניתן אפילו ליצור כדורים קטנים ולפזר מעל, ממש כמו בתמונה.
כל מה שנשאר כעת זה להכניס את העוגה למקרר ללילה שלם ולהמתין בסבלנות
העוגה טעימה כיפליים לאחר לילה במקרר!

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

10

מנות פחמימה

0

מנות מוצרי חלב

8

ביצים

4

טיפים, ווריאציות וכמויות

כדאי מאוד לקרר את העוגה לילה שלם. הבסיס סופח את הטעמים האגוזיים הנפלאים ואת הטעם החלבי-קציפתי של הקצפת כמובן
  • בעוגה כולה יש כ-10 מנות שומן (היזהרי!) ניתן לחלק את העוגה ל20 חתיכות דקות ויפות ולהנות ממנת פינוק של חתיכה אחת.
  • בעוגת האגוזים יש 8 מנות מוצרי חלב. בחלוקה ל-20 חתיכות, ניתן שלא לספור כמנת מוצרי חלב.
  • בעוגת האגוזים יש 4 מנות ביצים. בחלוקה ל-20 חתיכות, ניתן שלא לספור את מנות הביצים בחישוב היומי.
הירשמי
דווח על
guest
0 תגובות
פידבקים
הצג את כל התגובות
x

שכחתי סיסמה