זמן הכנה

17 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

9
0
(0)

פתיתים קלאסי

המתכון הקלאסי והטעים ביותר לטעמי לפתיתים. המינימום הוא המקסימום.
מתכון קל ופשוט לאורז הכי ישראלי שיש – אורז בן גוריון. 

יצא לך מושלם ואת רוצה להשוויץ? יש לך שאלה על המתכון? שידרגת אותו ואת פשוט חייבת לספר על זה
הצטרפי אלי לקהילת הפייסבוק, כולנו בקהילה מצפות לראות תמונה של המתכון שלך!
לחצי כאן לקבוצת הפייסבוק

רוצה לרדת במשקל אבל לא ממש יודעת איך?
ניתן לקרוא על שיטת מירב סהר – כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 0 / 5. כמות הצבעות 0

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

זמן הכנה

17 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

9

מצרכים

1 חבילת פתיתים 
1 כף שמן זית
1 בצל
מעט כורכום
מלח
פלפל שחור
מים רותחים

אופן ההכנה

בסיר שמים כף שמן זית ומטגנים את הבצל לשקיפות / הזהבה
מוסיפים מעל את שקית הפתיתים ומערבבים
מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את המים הרותחים (על פי הוראות היצרן 3.1/3 כוסות)
לערבב מידי פעם עם מכסה מעט פתוח

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

0

מנות פחמימה

9

מנות מוצרי חלב

0

ביצים

0

לכמה לחלק?

9

כמה ניתן לאכול?

4 כפות = מנת פחמימה אחת
הם מכונים  "אורז בן-גוריון" או קוסקוס ישראלי, הם גרגרים העשויים מרכיבים הדומים לפסטה אך בניגוד לפסטה, עוברים תהליך של אפייה. הם נחשבים לאחת התרומות הקולינריות המקוריות של ישראל לעולם הם הומצאו בתקופת הצנע, כאשר היה מחסור באורז, על מנת לספק את צורכי העולים מארצות המזרח, שתזונתם התבססה במידה רבה על אורז וקוסקוס.הם ה-פ-ת-י-ת-י-ם! ראש הממשלה דאז דוד בן-גוריון, ביקש מאויגן פרופר, ממייסדי חברת אסם, לייצר תחליף מבוסס חיטה לאורז. פרופר החליט להשתמש במאפה המזרח-אירופי פערפאלאך, ששימש כמאכל טקסי בסעודה שלישית בשבת, וכן כאחד הסימנים בראש השנה, פרופר פיתח אותו למוצר תעשייתי, הנמכר באופן מוכן לבישול. משום כך, זכה המוצר לכינוי "אורז בן-גוריון". הצורה הראשונה של הפתיתים הייתה צורת אורז, ובהמשך יוצרו צורות נוספות כגון: כדורים קטנים שכונו "קוסקוס" (דורעם), טבעות, כוכבים, צדפים, לבבות ועוד.בעוד שבישראל הם נחשבים למזון עממי, בעולם הפתיתים משולבים לעיתים בארוחות גורמה. לפי אחת הגרסאות, כניסת הפתיתים למסעדות בארצות הברית, שם הם קרויים "קוסקוס ישראלי" ונחשבים "מזון בריאות", התחילה כאשר השף הניו יורקי, דון פינטבונה, שילב אותם בתפריט ה"מיוחדים"  של מסעדתו, לאחר שהתארח בביתה של השפית מיקה שרון, וראה על השולחן סיר שהכינה לבתה.קרדיט לויקיפדיה
הירשמי
דווח על
guest
0 תגובות
פידבקים
הצג את כל התגובות

תוכניות הליווי שלי

VIP - ONE on ONE

מסלול ליווי אישי מקיף וללא פשרות 1:1
עם מירב סהר
  • 5 ימי אתגר להכרת חוקי השיטה
  • מילוי יומני אכילה יומיים
  • שקילה שבועית + בדיקה וקבלת משוב
  • סרטוני מוטיבציה והדרכות
  • מאגר תפריטים מגוונים מתחדש
  • מקבץ כ-200 מתכונים מתחדש
  • פגישת זום קבוצתית אחת לשבועיים
  • קהילת פייסבוק של השיטה
  • חוברת כמויות
  • אתגרים ופעילויות משתנות
  • תחרויות עם פרסים
  • מענה לשאלות בשירות הלקוחות בוואצאפ
  • קבוצת ליווי סגורה
  • ליווי אישי צמוד יומיומי 1 על 1 עם מירב סהר
  • קבלת משוב יומי עבור יומני אכילה
  • תזכורות למילוי יומני אכילה ושקילות
מומלץ!

TOGETHER

ליווי קבוצתי לנשים שרוצות להגיע למטרה האישית שלהן ביחד עם נשים נוספות
  • 5 ימי אתגר להכרת חוקי השיטה
  • מילוי יומני אכילה יומיים
  • שקילה שבועית + בדיקה וקבלת משוב
  • סרטוני מוטיבציה והדרכות
  • מאגר תפריטים מגוונים מתחדש
  • מקבץ כ-200 מתכונים מתחדש
  • פגישת זום קבוצתית אחת לשבועיים
  • קהילת פייסבוק של השיטה
  • חוברת כמויות
  • אתגרים ופעילויות משתנות
  • תחרויות עם פרסים
  • מענה לשאלות בשירות הלקוחות בוואצאפ
  • קבוצת ליווי סגורה
x

שכחתי סיסמה

דילוג לתוכן