זמן הכנה

65 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

כמות משפחתית
5
(1)

סלט חצילים מרוקאי של סבתא תמר זצ"ל

מה זה בשבילי זכרון ילדות? סלט חצילים מרוקאי אסלי של סבתא שלי, סבתא תמר זצ"ל.
סלט שמלווה את ארוחות החגים, את כל השבתות וגם בימי חול. בעבר הרחוק, סבתא תמר הייתה מכינה לחם מרוקאי בתנור, לחם סופר מיוחד.
לחם שעליו אבני נחל והלחם היה יוצא מושלם, טעם שאי אפשר לשחזר. עם הלחם הזה היינו טורפים את הסלט חצילים כי הוא באמת מיוחד וטעים.
הסלט דיאטטי ואפשר להתפנק עליו בכל ארוחה. הוא מתאים עם בשרי וגם עם חלבי. משתלב נפלא בתוך טוסט וגם מעולה לצד צלי.

יצא לך מושלם ואת רוצה להשוויץ? יש לך שאלה על המתכון? שידרגת אותו ואת פשוט חייבת לספר על זה
הצטרפי אלי לקהילת הפייסבוק, כולנו בקהילה מצפות לראות תמונה של המתכון שלך!
לחצי כאן לקבוצת הפייסבוק

רוצה לרדת במשקל אבל לא ממש יודעת איך?
ניתן לקרוא על שיטת מירב סהר – כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 5 / 5. כמות הצבעות 1

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

זמן הכנה

65 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

כמות משפחתית

מצרכים

1 חציל
2 גמבות אדומות
4 פלפל חריף
3 שיני שום כתוש
מלח
כורכום
כפית שמן קנולה
2 כפות פפריקה

אופן ההכנה

1. קולים על הגז את החציל,גמבות והפלפל חריף ובסיום מעבירים לשקית ניילון של הסופר ונותנים להם להתקרר.
2. לאחר הקירור קוצצים את הגמבות והפלפל חריף ושמים בסיר.
3. מוסיפים 3 שיני שום כתוש ומבשלים עד ריכוך.
4. מועכים את הגמבות והפלפל חריף תוך כדי בישול עם מועך תפוחי אדמה.
5. מוסיפים מלח,כורכום, כפית שמן קנולה ו2 כפות פפריקה.
6. 10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את החציל ומועכים שוב

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

מנות פחמימה

מנות חלב

ביצים

לכמה לחלק?

כמות משפחתית

כמה ניתן לאכול?

ללא הגבלה במסגרת הארוחה
ניתן להכין את הסלט חצילים מרוקאי גם ללא פלפל חריף למי שאינה אוהבת חריף, הסלט עדיין יוצא מעולה אם כי לטעמי, חייב את החריף
הירשמי
דווח על
guest
0 תגובות
הכי חדש
הכי ישן המדורגים ביותר
פידבקים
הצג את כל התגובות
x

שכחתי סיסמה

דילוג לתוכן