זמן הכנה

25 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

12
4.4
(28)

עוגיות שיבולת שועל

צנצנת עוגיות מושלמות, כזו שיושבת לך על השייש ואת תמיד רוצה לחטוף אחת.
זה טעים נורא, כיף לאכול וכמעט הכי חשוב, היא מתאימה לתוכנית ההרזיה שלי – שיטת מירב סהר.
ומה הכי חשוב? הכי חשוב שבעוגיות שיבולת שועל אין שועלים כלל
המתכון כמובן ללא סוכר.

יצא לך מושלם ואת רוצה להשוויץ? יש לך שאלה על המתכון? שידרגת אותו ואת פשוט חייבת לספר על זה
הצטרפי אלי לקהילת הפייסבוק, כולנו בקהילה מצפות לראות תמונה של המתכון שלך!
לחצי כאן לקבוצת הפייסבוק

רוצה לרדת במשקל אבל לא ממש יודעת איך?
ניתן לקרוא על שיטת מירב סהר – כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 4.4 / 5. כמות הצבעות 28

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

זמן הכנה

25 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

12

מצרכים

12 כפות שיבולת שועל דקה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סילאן
כפית אבקת אפייה
2 כפות שומשום שהושחם על מחבת
1 כף טחינה / ממרח שקדים

אופן ההכנה

לערבב את כל המרכיבים ביחד,
ליצור עיגולים יפים על תבנית עם נייר אפייה.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-15 דקות עד שהעוגיות מתקשות.

 

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

1

מנות פחמימה

3

מנות חלב

ביצים

2

לכמה לחלק?

12

כמה ניתן לאכול?

2 יחידות שווה למנת פינוק + חצי מנת פחמימה

למה שיבולת שועל חשובה לנו ולמה אפשר לשלב גם עוגיות שיבולת שועל בתזונה

סיבים תזונתיים בכלל ושיבולת שועל בפרט הם מרכיב מאוד חשוב בתזונה שלנו ועוזר לנו לשמור על בריאות מערכת העיכול ומערכות שונות בגוף.
לפניכם מספר סיבות למה כדאי לשלב את שיבולת השועל בתפריט:
  • מועילה לעור – שיבולת שועל מאזנת את רמת החומציות בעור ותורמת לריפוי ומניעת מחלות עור. בשיבולת שועל יש ערכים גבוהים של מינרלים כמו אבץ ונחושת וויטמינים כמו ניאצין ותיאמין השומרים על בריאות העור. בטא קרוטן ועמילן נמצאים בשיבולת שועל בכמויות נכבדות ואחראים על שימור הלחות בעור ובשיער.
  • מניעת סוכרת – מזונות בעלי מדד גליקמי נמוך מסייעים במניעת סכרת וייצוב רמות הסוכר בדם, עיכול איטי המאפשר לרמות האינסולין להישאר יציבות לאורך זמן.
  • – טובה לירידה במשקל – שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים המגבירים את תחושת השובע.
  • אנרגיה – שיבולת שועל היא פחמימה עשירה במקורות חלבון המספקים לגוף אנרגיה וקלוריות. שיבולת שועל היא בעלת ערך גליקמי נמוך, מחקרים מצאו שאכילת שיבולת שועל 3 שעות לפני אימון גופני תורמת לגוף אנרגיה יותר ממאכלים עם ערך גליקמי גבוה. הערך הגליקמי הנמוך גם תורם לשריפת שומנים במהלך הפעילות הגופנית. ההרכב התזונתי מסייע לתהליך עיכול איטי והפחמימה מעניקה לשריר את האנרגיה לה הוא זקוק כדי ליצור אימון אפקטיבי. מומלץ לשלב את הפחמימה עם חלבון, שיוסיף כלים לבנייה מחדש של השרירים והחלמתם לאחר האימון.
  • מניעת סרטן המעי הגס – השילוב בין הסיבים המסיסים לבין הסיבים הלא מסיסים בשיבולת שועל מורידים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס ע"י כך שמזרזים את מעבר המזון דרך המעיים. סיבים תזונתיים נשארים יותר זמן בקיבה וגורמים לתחושת שובע ארוכה יותר, בנוסף הסיבים סופחים אליהם מים וגורמים לצןאה רכה ומונעים עצירות.
  • – שומרת על בריאות הלב – שיבולת שועל עשירה בסיבים מסיסים התורמים לפעילות תקינה של הלב ומכילה גם סידן ואשלגן השומרים על לחץ דם תקין.

לסיכום: השתדלו לשלב שיבולת שועל בתפריט וע"י כך, השמירה על בריאות ומשקל תקינים תהיה משימה הרבה יותר קלה.

 
הירשמי
דווח על
guest
0 תגובות
הכי חדש
הכי ישן המדורגים ביותר
פידבקים
הצג את כל התגובות
x

שכחתי סיסמה

דילוג לתוכן