זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

12
4.2
(32)

לחמניות כוסמין – הפתרון המושלם ללחם

אין כמו אפיה בבית. הריח של האפיה שממלא את הבית פשוט מושלם!
להגשה עם שקשוקה, כריך לעבודה, או כל וריאציה אחרת, לחמניות כוסמין יעשו את העבודה.
לחמניות כוסמין של מירב סהר, גם בריאות וגם מזינות.

ניתן להחליף את קמח הכוסמין לקמח טף והמתכון נהפך ללא גלוטן (למתכון לחמניות ביתיות מקמח טף)
בתאבון!
לקבוצת הפייסבוק של שיטת ה-30 – לחצי כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 4.2 / 5. כמות הצבעות 32

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

12

מצרכים

  • 12 כפות קמח כוסמין
  • ביצה 1
  • שקית אבקת אפיה
  • קופסא גבינה לבנה 5%
  • מלח
  • כפית ממתיק (לא חייב)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כול המרכיבים ולשים לבצק אחיד וגמיש
  • משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל-12 חתיכות (כמספר כפות הקמח)
  • יוצרים את הצורות שרוצים
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 עד 20 דקות

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

מנות פחמימה

12

מנות חלב

1

ביצים

1

לכמה לחלק?

12

כמה ניתן לאכול?

12
תמיד חלקו את הבצק למספר לחמניות כמספר כפות הקמח, כך תוכלו לעקוב בקלות אחר מנות הפחמימה ולא תחרגו. להיות עם האצבע על הדופק בכמויות הלחם שאנו צורכים.

אפייה בבית

אולי חלק מכן יירתעו מעניין האפייה העצמית של הלחם, אך השד הוא לא כל כך נורא ובטח שהיתרונות גוברים על החסרונות.
איזה בעיות אנו פותרים אם אנו אופים את הלחם בעצמנו?
  1. אנו יודעים בדיוק מה המרכיבים.
  2. כמויות ומינונים – אנחנו יודעים בדיוק כמה מנות פחמימה יש בלחם שהכנו.
כך, אנו יודעים שבמתכון שלנו אין סוכר והקמח הוא קמח כוסמין בלבד ובנוסף, חילקנו את הבצק למספר לחמניות כמספר כפות הקמח (כל כף קמח שווה למנת פחמימה), לכן החשבון הוא פשוט, כל לחמניה שווה למנת פחמימה.

בקיצור

לחם הוא מרכיב מרכזי בתזונה שהורגלנו בה ובמקום לוותר עליו לגמרי, שזאת משימה לא פשוטה בכלל, נוכל להתאים את הלחם לאורח החיים אותו אנו רוצים לסגל. אז קחו לכן יום בשבוע ותכינו לחמניות לכל השבוע והקפיאו אותן, כך לא תצטרכו להיגמל ממשהו שכל כך מושרש בכן וגם תוכלו לשלוט על הכמויות.
הירשמי
דווח על
guest
0 תגובות
הכי חדש
הכי ישן המדורגים ביותר
פידבקים
הצג את כל התגובות
x

שכחתי סיסמה

דילוג לתוכן