רולדת שקדים במילוי קרם וניל

0
(0)

רולדת שקדים במילוי קרם וניל

רולדת שקדים משגעת, קרמית, טעימה בטרוף ואת כל האושר הזה הביאה לנו לילך טייב היקרה מקהילת הפייסבוק שלנו.
הרולדה רכה וטעימה, הקרם מושלם(!) והשילוב עם הקפה מנצח! 
שאומרים להיות בדיאטה מבלי להרגיש – מתכוונים לעוגה כזו בדיוק.

יצא לך מושלם ואת רוצה להשוויץ? יש לך שאלה על המתכון? שידרגת אותו ואת פשוט חייבת לספר על זה
הצטרפי אלי לקהילת הפייסבוק, כולנו בקהילה מצפות לראות תמונה של המתכון שלך!
לחצי כאן לקבוצת הפייסבוק

רוצה לרדת במשקל אבל לא ממש יודעת איך?
ניתן לקרוא על שיטת מירב סהר – כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 0 / 5. כמות הצבעות 0

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print

זמן הכנה

85 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

8

מצרכים

רולדת שקדים:

4 ביצים L
4 כפות ממתיק
2 וחצי כפות קמח שקדים
1/2 חבילה פודינג וניל ללא סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל

למילוי ולציפוי רולדת שקדים:

500 גר' גבינה לבנה 5%
2 שמנת חמוצה 9%
1 פודינג וניל ללא סוכר

לקישוט רולדת שקדים:

6 כפות שקדים פרוסים מולבנים
2 כפות ממתיק
2 כפות סילאן/מייפל
כף מלאה קרם קוקוס (לא חייב מקורר)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
3. מפרידים ביצים, מוסיפים חצי מכמות הממתיק לחלמונים ומקציפים יחד עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה יותר.
4. מערבבים פנימה את קמח השקדים, הפודינג, אבקת האפיה ותמצית הווניל.
5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם הממתיק הנותר עד שמתקבל קצף יציב.
6. מאחדים בין שני המקצפות של החלמונים והחלבונים ומערבבים אותם יחד בעדינות בצורת מעטפת עד אשר מתקבלת תערובת אחידה.
7. שופכים את התערובת לתבנית האפייה ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה וקפיצית.
8. משאירים את העוגה בתבנית ל-10 דקות להתקרר. לאחר 10 דקות יש לכסות את העוגה בנייר אפייה ובמגבת.
9. מכניסים את העוגה למקרר לקירור של שעתיים לפחות.


1. בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים גבינה, שמנת חמוצה ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
2. מכניסים למקרר עד להרכבת הרולדה. מוציאים את העוגה מהמקרר. מניחים על משטח עבודה נייר אפייה ומסננים מעליו אבקת ממתיק.
3. מסירים מעל העוגה את המגבת ונייר האפייה שמעליה והופכים אותה על נייר האפייה שבמשטח העבודה, מסירים בזהירות את נייר האפייה שדבוק אליה מזמן האפייה.
4. מורחים 2/3 מהקרם מעל כל העוגה ובזהירות מתחילים לגלגל אותה לצורת רולדה, ניתן להיעזר בנייר אפייה שמתחתיה.
5
. את ה-1/3 הנותר מהקרם מורחים על כל הרולדה מבחוץ.

1. לקישוט: שמים בסיר קטן ממתיק, סילאן/מייפל, כף קרם קוקוס ומבשלים על הגז.
2. מערבבים תוך כדי, מוסיפים את פרוסות השקדים ומערבבים היטב.
3. מניחים מעל כל הרולדה ונותנים גם לסירופ שנוצר לנזול בצדדים של הרולדה.
4. חותכים לפרוסות מגישים ונהנים:)

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

3

מנות פחמימה

0

מנות מוצרי חלב

16

ביצים

4

לכמה לחלק?

8

כמה ניתן לאכול?

1 יח' = למנת פינוק + 2 כפות גבינה

טיפים, ווריאציות וכמויות

להפיכת רולדת שקדים במילוי קרם וניל לחומה, ניתן להוסיף כף וחצי קקאו בשלב 5 של הכנת העוגה
x

שכחתי סיסמה