סלמון בנוסח מרוקאי – מתכון של אביבה עטון

4.7
(68)

סלמון בנוסח מרוקאי שגדלתי עליו – מתכון של אימי היקרה אביבה עטון ומוקדש לה באהבה

סלמון בנוסח מרוקאי, עם הגמבה והרוטב האדום זה כבר מזמן מתכון ישראלי לכל דבר, מתכון חריף אש שאי אפשר להפסיק לאכול.
כדי להרגיש את ארוחת השישי עד הסוף חובה להוסיף קצת לחם, במקום החלה מהקמח הלבן תוסיפו לחמניות כוסמין

יצא לך מושלם ואת רוצה להשוויץ? יש לך שאלה על המתכון? שידרגת אותו ואת פשוט חייבת לספר על זה
הצטרפי אלי לקהילת הפייסבוק, כולנו בקהילה מצפות לראות תמונה של המתכון שלך!
לחצי כאן לקבוצת הפייסבוק

רוצה לרדת במשקל אבל לא ממש יודעת איך?
ניתן לקרוא על שיטת מירב סהר – כאן

 

 

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 4.7 / 5. כמות הצבעות 68

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

זמן הכנה

55 דקות

דרגת קושי

סה"כ מנות

8

מצרכים

8 נתחי סלמון
2 גמבות
4-6 פלפל חריף
3 גזרים חתוכים לרצועות
חב' כוסברה
ראש שום
2 כפות שמן זית
חצי כוס מים
2 כפות פפריקה
חצי כפית כורכום
מלח

אופן ההכנה

חותכים את הגמבה לרצועות ומטגנים בסיר עם השמן
חותכים את הגזר לרצועות ומוסיפים לסיר
חותכים את הפלפל לאורך ל- 2 חצאים ומוסיפים לסיר
מוסיפים את שיני השום ומערבבים
מוסיפים לסיר את המים והתבלינים ומבשלים על אש גבוהה עד ריכוך
מוסיפים את הכוסברה ומניחים את הדגים
מבשלים כ- 20 דקות על אש גבוה ומידי פעם מנענעים את הסיר

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

2

מנות פחמימה

0

מנות מוצרי חלב

0

ביצים

0

לכמה לחלק?

8

כמה ניתן לאכול?

ללא הגבלה במסגרת הארוחה

טיפים, ווריאציות וכמויות

  • מנות השומן במתכון זה הן 2 כפות השמן, איכלו לשובע. סביר להניח שלא תחרגו
  • המתכון הזה הוא חריף אש, למי שלא אוהב חריף או למנות ילדים, לא להוסיף פלפלים חריפים
x

שכחתי סיסמה