פלאפל שיטת ה-30

4.8
(54)

פלאפל – המאכל הלאומי של ישראל

בעולם הוא נחשב למזון בריאות מהשורה הראשונה, כי באמת פלאפל מכיל מרכיבים בריאים התורמים המון לגופנו.
פטרוזיליה, כוסברה, ושום שמכילים המון ויטמינים ומינרלים חיוניים, תורמים המון לבריאות הגוף.

חומוס המכיל חלבון ושום שכולם יודעים כמה הוא בריא לנו,
אך הבעיה עם פלאפל שהוא הכי טעים כאשר הוא מטוגן בשמן עמוק, וזאת בעיה(!)

התאמתי לכן את המתכון לשיטת ה-30 ועכשיו אפשר לקבל את כל הטוב שיש לפלאפל להציע בלי כל השמן הנלווה.

מומלץ להגיש באחד מתחליפי הלחם באתר או בפיתה כוסמין/קמח מלא עם טחינה, סלט קצוץ ומלפפון חמוץ

ניתן להכין בסיר טיגון ללא שמן (לינק לרכישה כאן) או בתנור.

לעוד מתכונים לסיר טיגון ללא שמן
לקבוצת הפייסבוק של שיטת ה-30 – לחצי כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 4.8 / 5. כמות הצבעות 54

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

מנות

2

מצרכים

2 כוסות חד פעמי חומוס קפוא (סנפרוסט), או כוס חומוס יבש
5 שיני שום
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס כוסברה קצוצה
בצל קצוץ
כף שומשום
כפית כמון
פלפל
מלח
כפית פפריקה

אופן ההכנה

טרום הכנה (רק בחומוס יבש)

להשרות כוס חומוס יבש עם 2 כפיות סודה לשתייה ומים למשך הלילה

תערובת פלאפל

לטחון את השום, הפטרוזיליה,הכוסברה והבצל במעבד מזון

להוסיף את התבלינים והשומשום ולהכין עיגולים

בסיר טיגון ללא שמן

לרסס את הכדורים בתרסיס שמן ולהכניס לסיר טיגון ל-7 דקות על 200 מעלות

בתנור

לרסס על נייר אפייה תרסיס שמן ולהניח את הכדורים על נייר האפייה

להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

0.5

מנות פחמימה

2

מנות מוצרי חלב

0

ביצים

0

טיפים, ווריאציות וכמויות

  • מותר לאכול בערך 10 כדורים (תלוי בגודל) על חשבון מנת פחמימה
  • צריך לאכול לפני 16:30, מצוין כארוחת צהריים עם סלט קצוץ
הירשמי
דווח על
guest
1 תגובה
הכי ישן
הכי חדש המדורגים ביותר
פידבקים
הצג את כל התגובות

מרב את אלופה

x

הירשם

שכחתי סיסמה