דג מרוקאי – מתכון של מירב זיו

4
(28)

דג מרוקאי

מתכון כל כך אייקוני של ימי שישי, ומזמן כבר לא מרוקאי.
חריף, אדום וטעים.
נכון שהמתכון המקורי מגיע עם הרבה שמן ונאכל עם הרבה לחם,
אך עם הגישה של לקחת שליטה על כמויות ומרכיבים,
אפשר לאכול דג מרוקאי וגם לשמור על המשקל וההיקפים.
רצוי להגיש עם לחמניות כוסמין/קמח מלא ביום פחמימה ולחמניית צ’יק צ’ק ביום ללא פחמימה
לקבוצת הפייסבוק של שיטת ה-30 – לחצי כאן

איך היה המתכון?

לחצי על הכוכב כדי להצביע

ניקוד ממוצע 4 / 5. כמות הצבעות 28

עדיין אין ניקוד למתכון, לחצי להיות הראשונה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print

זמן הכנה

80 דקות

דרגת קושי

מנות

6

מצרכים

בסיס

פילה סלמון (אפשר גם דגים אחרים מהרשימה)

צרור כוסברה

גזר גדול

2 גמבות

2 עגבניות

ראש שום

פלפל חריף (למי שאוהבת)

רוטב

3 כפות פפריקה מתוקה

רבע כף כורכום

רבע כף פלפל שחור

2 כפות שמן זית (או קנולה)

כוס וחצי מים רותחים

אופן ההכנה

טרום הכנה

להשרות את הדג בקערה עם לימון לרבע שעה.

בסיר רחב להניח בתחתית כוסברה ולהוסיף מעל את חתיכות הגזר,הגמבה, עגבניה,שום והפלפל החריף (אופציונאלי).

להוציא את הדג מההשרייה, לשטוף טוב במים, לסדר בסיר ולהוסיף את הכוסברה מעל. 

הכנת הרוטב

לערבב טוב את כל מרכיבי הרוטב ולצקת מעל הדג.

להביא לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן 40 דקות על אש נמוכה

 

אז מה יש לנו במתכון

מנות שומן

2

מנות פחמימה

0

מנות מוצרי חלב

0

ביצים

0

טיפים, ווריאציות וכמויות

  • 2 מנות השומן (2 כפות שמן) מתחלקות על כל הסיר כך שאין ממש חשש “לבזבז” יותר מידי מנות שומן 
  • במידה ומשתמשים בדג סלמון, רצוי להשתמש בדג טרי, זה שדרוג אמיתי של הטעם ואין ממש הפרש במחיר בין טרי לקפוא, בנוסף את פילה הסלמון יש לחתוך לרצועות.
  • משום שהורגלנו לאכול דג מרוקאי עם לחם והרוטב ממש מבקש את הניגוב עם הלחם, מומלץ להגיש עם אלטרנטיבה בדמות לחמניית כוסמין/קמח מלא או לחמניית צ’יק צ’ק ביום ללא פחמימה
הירשמי
דווח על
guest
0 תגובות
פידבקים
הצג את כל התגובות
x

שכחתי סיסמה