דג מרוקאי – מתכון של מירב זיו

( 0 מתוך 5 )
טוען
דג מרוקאי - מתכון של מירב זיו
  • מנות6
  • זמן הכנה25 דקות
  • זמן בישול55 דקות
  • סה"כ זמן1:20 שעות
הדפס מתכון

דג מרוקאי הוא מתכון כל כך אייקוני של ימי שישי, ומזמן כבר לא מרוקאי.

חריף, אדום וטעים.

נכון שהמתכון המקורי מגיע עם הרבה שמן ונאכל עם הרבה לחם, אך עם הגישה של לקחת שליטה על כמויות ומרכיבים, אפשר לאכול דג מרוקאי וגם לשמור על המשקל וההיקפים.

רצוי להגיש עם לחמניות כוסמין/קמח מלא ביום פחמימה ולחמניית צ'יק צ'ק ביום ללא פחמימה

מצרכים

  • בסיס
  • רוטב
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +

ערכים תזונתיים

מנות שומן
2
מנות פחמימה
0
ביצים
0
מנות מוצרי חלב
0
פרוביוטיקה
0

הוראות הכנה

  • טרום הכנה

    להשרות את הדג בקערה עם לימון לרבע שעה. בסיר רחב להניח בתחתית כוסברה ולהוסיף מעל את חתיכות הגזר,הגמבה, עגבניה,שום והפלפל החריף (אופציונאלי). להוציא את הדג מההשרייה, לשטוף טוב במים, לסדר בסיר ולהוסיף את הכוסברה מעל.

  • הכנת הרוטב

    לערבב טוב את כל מרכיבי הרוטב ולצקת מעל הדג. להביא לרתיחה על אש גבוהה ולאחר מכן 40 דקות על אש נמוכה

טיפים ווריאציות

  • 2 מנות השומן (2 כפות שמן) מתחלקות על כל הסיר כך שאין ממש חשש "לבזבז" יותר מידי מנות שומן

  • במידה ומשתמשים בדג סלמון, רצוי להשתמש בדג טרי, זה שדרוג אמיתי של הטעם ואין ממש הפרש במחיר בין טרי לקפוא, בנוסף את פילה הסלמון יש לחתוך לרצועות.

  • משום שהורגלנו לאכול דג מרוקאי עם לחם והרוטב ממש מבקש את הניגוב עם הלחם, מומלץ להגיש עם אלטרנטיבה בדמות לחמניית כוסמין/קמח מלא או לחמניית צ'יק צ'ק ביום ללא פחמימה

Leave A Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

- רשימת קניות
x

הירשם

שכחתי סיסמה

האם כבר הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק

מירב סהר שיטת ה-30?

למידע על השיטה, שאלות, תכנים ללא הפסקה, והכי חשוב, לרדת בענק ולשמור  על אורח חיים בריא ונכון בהדרכת מירב סהר