קציצות אבוחצירה מתכון מותאם לשיטת ה-30

( 0 מתוך 5 )
טוען
קציצות אבוחצירה מותאמות לשיטת ה-30
  • כמות16
  • מנות4
  • זמן הכנה20 דקות
  • זמן בישול40 דקות
  • סה"כ זמן60 דקות
הדפס מתכון

קציצות אבוחצירה מותאמות לשיטת ה-30,
מתכון מדהים לקציצה מדהימה בהשראת מתכון של יונית צוקרמן
אורז, בשר טחון רזה ועוד דברים טובים ומשביעים ומותאמים לשיטת ה-30
למנה עקרית מנצחת.
מי שהפיץ את המתכון המקורי של הקציצות זה בחור שהיה לו שכן ששם משפחתו אבוחצירה, שהמציא את המתכון לקציצות,
מפיץ המתכון מאוד אהב את הקציצות בהיותו ילד וכשהכינו אותן בבית קראו להן קציצות אבוחצירה על שם הממציא של המתכון.
כאשר גדל הילד הפיץ את המתכון וקרא לו על שם השכן.

מצרכים

  • קציצות
  • רוטב
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +
  • הכנס לרשימת הקניות +

ערכים תזונתיים

מנות שומן
2
מנות פחמימה
4
ביצים
1

הוראות הכנה

  • קציצות

    1. מגרדים תפו"א בקערה

  • 2. מוסיפים את האורז, הבצל הקצוץ והפיטרוזיליה הקצוצה,

  • 3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים את הבשר טחון ומעבדים עם הידיים עד עירבוב אחיד.

  • 4. יוצרים קציצות, טובלים בביצה ולאחר מכן בסולת

  • 5. שמים בקערית כף שמן זית, מורחים על הידיים מעט כל פעם ומשמנים את הקציצות תוך כדי סידור צורת הקציצה

  • 6. אופים בסיר טיגון ללא שמן על 180° כ3-4 דקות

  • רוטב

    7. טוחנים את העגבניה עם כוס מים ומוזגים לסיר רחב, מוסיפים את שארית המים,השמן והתבלינים ומערבבים.

  • מניחים את הקציצות ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה עם מכסה סגור. מידי פעם יוצקים מהרוטב מעל הקציצות

טיפים ווריאציות

  • המתכון מכיל 4 מנות פחמימה ו-2 מנות שומן, ניתן לאכול 4 קציצות על חשבון מנת פחמימה וחצי מנת שומן

  • ניתן לאפות את הקציצות (לפני הבישול) גם בתנור כ-10 דקות על 180 מעלות בתנור שחומם מראש (במקום בסיר טיגון ללא שמן)

תגובות (2)

  • מלכה סמית

    מדוע כל כך הרבה פחמימות, גם אורז, גם תפוח אדמה וגם סולת???

    • אופיר סהר

      זה לא חשוב כמה סוגים של פחמימה יש, את צריכה להסתכל על כמות מנות הפחמימה בכל המתכון ולהתנהל לפי זה,
      במתכון הספציפי הזה יש בסך הכל 4 מנות פחמימה, תעשי את החשבון שלך כמה מותר לך לפי עקרונות השיטה ותתנהלי לפי זה.
      הקציצה מאוד טעימה ולא שווה להחסיר מרכיבים מהמתכון.

Leave A Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

- רשימת קניות
x

הירשם

שכחתי סיסמה

האם כבר הצטרפתם לקבוצת הפייסבוק

מירב סהר שיטת ה-30?

למידע על השיטה, שאלות, תכנים ללא הפסקה, והכי חשוב, לרדת בענק ולשמור  על אורח חיים בריא ונכון בהדרכת מירב סהר