מתכון קציצות סלמון בתנור

מתכון קציצות סלמון בתנור

מרכיבים:

דג סלמון
כוסברה
מלח
פלפל שחור
פפריקה
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

לקצוץ את הדג דק (ללא העור), להוסיף את הכוסברה, התבלינים והביצה ולערבב טוב.
ליצור קציצות מהתערובת ולפזר שומשום מעל,
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-10 דקות 

מתכון קציצות סלמון בתנור של מירב סהר, מותאם לשיטת ה-30 ולדיאטת 17 הימים מחזור 1

מספר מנות שומן:

מספר מנות פחמימה:

ביצים:1

מספר מנות מוצרי חלב:

מספר מנות פרוביוטיקה:

מחזור 17 הימים:1

הידעת?

דג הסלמון (בעברית אלתית) עשיר בחומצות שומן אומגה 3 

מהן חומצות שומן מסוג אומגה 3

לחומצות השומן אומגה 3 יתרונות רבים אך לא כולן טובות באותה מידה לבריאותנו, חומצות שומן אלו מתחלקות לשלושה סוגים:

  

חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן בלתי רוויות. ישנם 3 סוגים:

ALA, EPA,DHA

הגוף האנושי אינו מסוגל לייצר אף אחת מחומצות שומן אלו בעצמו יש לצרוך אותן ממקורות חיצוניים,

מקורות האומגה 3 הם דגים ומקורות צמחיים (בעיקר אגוזים וגרעינים) כאשר מדגים אנו מקבלי EPA ו- DHA וממקורות צמחיים אנו מקבלים ALA שהיא חומצת שומן נחותה מהשתיים האחרות,

לכן צריכת אומגה 3 מדגים היא עדיפה על צריכה ממקורות צמחיים. 

מחקרים מוכיחים שצריכת אומגה 3 ממקור דגים מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן